person_outline
search
Оксана Глєбушкіна, ГО «Громадський центр «Нова генерація» Оксана Глєбушкіна, ГО «Громадський центр «Нова генерація»
  • Posted
  • Читати 1585 разів

Взаємодія поліції та громади Херсона: Зробимо місто безпечним

З початку 2017 року в Херсоні розпочалась реалізація проекту «Безпечне місто: об'єднуємо зусилля  заради якісних змін у громаді», який впроваджують 6 партнерських громадських організацій.

Налагодження сталих зв’язків між поліцією, місцевою владою та громадськістю міста Херсона, створення комунікаційної тристоронньої  платформи та залучення активних членів громади міста до виявлення проблем у сфері безпеки міста – є завданнями проекту.

З січня до грудня цього року організації-партнери запланували наступну діяльність.

  1. Створення платформи тристоронньої співпраці “Безпечне місто”, що працюватиме у форматі Робочих груп та опрацьовуватиме проблеми взаємодії та вироблення алгоритму вирішення проблем безпеки у місті, а також вивчатиме досвід інших областей України із впровадження практик партнерства громадськості, влади та поліції у сфері безпеки міста.
  1. Розробка методичних посібників: а) розробка 5 комплесних алгоритмів дій у небезпечних для життя та здоров’я ситуаціях, що поширені в місті. Покрокові поради включатимуть юридичні, медичні, профілактичні аспекти. б) Видання електронного довідника для громадян, які потребують фахової правової, психологічної, соціальної допомоги, та звернулися до патрульної поліції (опис сервісів державних і недержавних організацій, які надають потрібну заявнику допомогу).
  1. Здійснення громадської оцінки безпеки міста шляхом анкетування 300 мешканців міста та опитування 50 мешканців у форматі фокус-груп. За результатами проведеної оцінки будуть сформульовано рекомендації для органів місцевого самоврядування та поліції міста Херсона щодо попередження злочинності, посилення правопорядку та місцевої безпеки.
  1. Здійснення інформаційно-просвітницької діяльності, зокрема, проведення у Херсоні щонайменше 4 спільних заходів (тренінги, вуличні акції, покази фільмів, тощо) за участю патрульної поліції, місцевої влади та громадських організацій, спрямованих на попередження злочинності, посилення правопорядку та місцевої безпеки.
  1. Підвищення поінформованості населення міста про діяльність патрульної поліції та залучення громади Херсона до вирішення місцевих проблем через здійснення інформаційної кампанії.

Наразі, 21 лютого відбулася перша робоча зустріч у приміщенні Головного управління Національної  поліції в Херсонській області. До складу групи запрошені всі, кому небайдужа тема безпеки у місті, представників органів місцевого самоврядування, освітніх закладів, установи та організації, що опікуються соціальними питаннями. Звичайно, що  у таких зустрічах беруть участь представники патрульної поліції, дільничні районних відділень у м. Херсон.

Експерти ГО «Громадський центр «Нова генерація» запускають опитування мешканців міста для здійснення громадської оцінки безпеки міста (анкетування 300 респондентів методом face to face та опитування 50 мешканців у форматі фокус-групових інтерв’ю). У квітні 2017 року за результатами проведеної оцінки будуть сформульовані рекомендації для органів місцевого самоврядування та поліції міста Херсона із попередження злочинності, посилення правопорядку та місцевої безпеки.

Також розпочата робота над алгоритмами поведінки в небезпечних ситуаціях. В ТОПі протидія насильству в сім'ї, поведінка у випадку крадіжки/грабежу та ДТП. Впродовж березня-квітня фахівці ІРЦ «Правовий простір» розроблять алгоритми дій, протестують їх та з травня 2017 поширюватимуть серед мешканців міста. 

Із запитаннями звертайтесь до директорки проекту – Оксани Глєбушкіної (ГО «Громадський центр «Нова генерація»). Електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. моб. Т.: +380502570944, www.socioprostir.org.ua

Шість партнерських організацій, які у вересні 2016 року підписали Меморандум про взаємодію:

  • ГО «Громадський центр «Нова генерація»,
  • Херсонський обласний фонд милосердя та здоров’я,
  • ГО ІРЦ «Правовий простір»,
  • ХОЦ «Успішна жінка»,
  • ГО «Херсонський клуб екстремальної журналістики»,
  • Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Херсонській області

Проект виконується за підтримки Програмної  ініціативи «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження»

(0 голосів)
Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
Цей веб-сайт був підготовлений в рамках проекту «Вдосконалення організації надання адміністративних послуг для жителів АР Крим на території Херсонської області» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні. За зміст даного продукту відповідає виключно молодіжна організація “Нова генерація» і він ні в якому разі не може розглядатися як такий, що відображає офіційну позицію Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

 

 

 

 

 

 

Цей веб-сайт був підготовлений в рамках проекту «Вдосконалення організації надання адміністративних послуг для жителів АР Крим на території Херсонської області» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні. За зміст даного продукту відповідає виключно молодіжна організація “Нова генерація» і він ні в якому разі не може розглядатися як такий, що відображає офіційну позицію Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

Скачать премиум шаблон Joomla 3.4.