person_outline
search
Оксана Глєбушкіна, МО «Нова генерація» Оксана Глєбушкіна, МО «Нова генерація»
  • Posted
  • Читати 1116 разів

Херсонщина зустрічала гостей: три насичені дні спілкування та обміну досвідом

З 6 по 8 жовтня на Херсонщині МО «Нова генерація» приймала учасників та учасниць стажувального візиту в рамках проекту "Посилення громадянського суспільства в місцевих громадах", що виконується Молодіжна організація "Нова генерація" за фінансової підтримки Національного Фонду підтримки демократії (США).

Учасниками стажування стали  8 представників та представниць  громадських організацій та ініціативних груп з Івано-Франківської, Запорізької, Тернопільської та Львівської областей:

  • Катерина Петровська, волонтерський загін "Палітра добра", Керівниця "Школи волонтерів" "Палітна добра" (м. Бердянськ, Запорізька область);
  • Наталія Заброцька, президентка ГО "Сила синергії" (м. Львів);
  • Ганна Лепська, проектна менеджерка ГО "Інститут Суспільних Ініціатив" та координаторка Європейької Волонтерської Служби (м. Львів),
  • Ірена Яніцька, керівниця громадської ініціативи Літ/UA (м. Червоноград, Львівська область);
  • Елеонора Синєгубова, координаторка проектів Фундації Розвитку Червонограда, Ініціативна група "Чиста вода" (м.Червоноград, Львівська область);
  • Микола Миськів, виконавчий директор ГО "Молодіжне об'єднання "Файне місто" (м. Тернопіль);
  • Ігор Процик, голова правління Тернопільської обласної молодіжної ГО  "Спілка Молодіжного Самоврядування" (м.Тернопіль);
  • Іван Креховецький, керівник ГО «Студентський гурт Прикарпаття» (м. Долина,  Івано-Франківська область).

Отож, три дні насиченої програми стажувального візиту передбачали знайомство з провідними громадськими організаціями  Херсона, спілкування з громадськими лідерами, які впроваджують соціальні проекти та ініціативи у районах Херсонської області, спілкування, обмін досвідом і навіть залучення до благодійних та  культурних подій у місті.

У перший день відбулись зустрічі з Ларисою Польською з Фонд громади міста Херсон "Захист" та та  Анною Мартинюк з ІРЦ "Правовий простір" у Херсоні. Увечері в учасників стажування була можливість долучитись до  культурного заходу - Благодійного аукціону, що організували ЦМІ "Тотем" Елена Афанасьева та Благодійний Фонд "Майбутнє Херсонщини" Юлия Сытник на підтримку здібного хлопця Андрія, який маючи фізичні вади залишився сам в геріатричному пансіонаті, та попри все дуже хоче малювати.

Наступного дня відвідали с. Чаплинка (адміністративний центр району, що межує з кордоном анексованої АР Крим). Зустрічались з енергійною та відданною своїй справі Алена Ращупкина, яка в чарівний спосіб поєднує в собі професійні якості державного службовця (заступник начальник управління соціального захисту населення Чаплинської РДА) та найкращі людські риси як громадська діячка (Чаплинський районний осередок Ліги соціальних працівників). Говорили про благодійність, волонтерство, співпрацю з армією та багато інших тем. Відвідали Волонтерський центр, який є місцем зустрічі для тих, хто потребує допомоги та місцем, де ця допомога акумулюється

На зворотньому шляху до Херсона заїхали до виноробного господарства ім. Трубецьких http://vina-trubetskogo.com.ua/, аби дізнатись про історію підприємства та стратегію розвитку цього бізнесу, оскільки господарство є потужним гравцем на винному ринку як в Україні, так і за її межами.

Третій день присвятили активній громаді села Олексіївка (Голопристанський район), зокрема зустрічі з активом ГО «Здоров’я громади» з її ідейним лідером п. Ганною Усовою (Anna Usova).  У цей же день потрапили у два місця концетрації творчих людей  - @ArtHub на чолі з Леонідом Єжуровим та в  Первая Херсонская Киношкола, створеної драйвовим Устином Данчуком (Ustin Danchuck) та його друзями. Наостанок, частина групи стажування відвідали виставу "Оглушение согласных"  від Totem centre Theatre Lab.

Хто знає, можливо скоро на нас чекають нові партнерства, проекти, події, ідеї яких народились саме під час цього стажування. Дякую всім нашим партнерам, хто допомагав організувати стажування та наповнити його якісним змістом та цікавинками. Дякую групі, з якою прожили разом ці три насичених дні. Люди - ви неймовірні!! Впевнена, доля ще дасть можливість нам зустрітись.

(0 голосів)
Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
Цей веб-сайт був підготовлений в рамках проекту «Вдосконалення організації надання адміністративних послуг для жителів АР Крим на території Херсонської області» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні. За зміст даного продукту відповідає виключно молодіжна організація “Нова генерація» і він ні в якому разі не може розглядатися як такий, що відображає офіційну позицію Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

 

 

 

 

 

 

Цей веб-сайт був підготовлений в рамках проекту «Вдосконалення організації надання адміністративних послуг для жителів АР Крим на території Херсонської області» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні. За зміст даного продукту відповідає виключно молодіжна організація “Нова генерація» і він ні в якому разі не може розглядатися як такий, що відображає офіційну позицію Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

Скачать премиум шаблон Joomla 3.4.