person_outline
search
Анастасія Клементенко Анастасія Клементенко
  • Posted
  • Читати 693 разів

Фестиваль громадських ініціатив UCRAZYans надихає херсонців та херсонок

15 вересня в парку «Херсонська фортеця» відбувся фестиваль громадських ініціатив «Ucrazyans», який організовано ГО «Громадський центр «Нова генерація». Понад 5 тисяч херсонців та херсонок відвідали локації фестивалю.

Захід розпочався з квесту «Цілі сталого розвитку». Студенти та школярі зацікавилися сталим розвитком та вирішили випробувати свої сили у квесті. Завдяки участі учасники та учасниці поглибили свої знання про Цілі сталого розвитку. Найбільше зацікавили учасників Цілі, що стосувалися: забезпечення здорового способу життя, ґендерної рівності, відповідального споживання, скорочення нерівності, партнерства в інтересах сталого розвитку. Переможцями Квесту стали дві команди: команда «Дежавю» Херсонського державного аграрного університету та команда школи № 13.

Містечко громадських ініціатив стало локацією, де херсонці могли ознайомитись із діяльністю та ідеями громадських організацій та взяти участь у різноманітних інтерактивних активностях. А саме: посортували сміття, узяли участь у майстер-класі з графічної фасилітації, узяли участь у велопрогулянці на велосипеді «тандем», пограли в дебати, узяли участь у вікторині з репродуктивного здоров’я, зіграли в настільну гру «Галопом по Європам» із питаннями щодо протидії торгівлі людьми, пройшли швидкий тест на ВІЛ, залишили свої корисні речі в Банк потрібних речей.

Під час фестивалю також відбулася жива бібліотека з патрульними поліцейськими міста. Це дозволило херсонцям неформально поспілкуватися із запрошеними гостями. Ними стали інспектори по зв’язкам із громадськістю, заступник начальника управління патрульної поліції в Херсонський області, командир батальйону, інспектори патрульної поліції, які працюють на лінії. Мешканці міста проявили активність у спілкуванні з патрульними поліцейськими. Питання мали найрізноманітніший характер. Від провокативних: чому почали брати хабарі, чому несумлінно виконують свої професійні обов’язки, до прохання розповісти про те, чи є підтримка в родині. Уже після «живої бібліотеки» патрульні продовжили надавати консультації громадянам, які зверталися.

Фонд громади міста Херсона «Захист» організував на фестивалі краудфандинговий майданчик «Пікнік ідей». Було презентовано 4 ідеї соціально-корисних проектів:

— проект «Врятуємо планету від сміття!»

— ідея щодо боротьби з жахливими написами на парканах та фасадах будівель.

— організація «Маршу за права тварин» у Херсоні.

— сонячні зарядки для гаджетів.

Зібраний банк отримав проект «Врятуємо планету від сміття!», який презентував маленький дошкільник Максим. Головна мета проекту — сформувати культуру поводження з відходами в дітей дошкільного віку.

Вечір учасники фестивалю провели на лекторії в рамках фестивалю. Спікерами були:

Лариса Польська, голова правління благодійної організації "Фонд громади міста Херсон "Захист", розповіла про секрети місцевого фандрейзингу.

Сергій Жижко, програміст та громадський діяч в ХМІГ "Кип'яток" поділився порадами щодо самоорганізація і того, як привести справи до ладу.

Людмила Лук'янова, проектний менеджер Креативного простору HUBWAY, розповіла про можливості для молоді.

Ярослав Концевий, голова громадської організації «ВелоХерсон», автор ідеї проекту «УкрСкарга», говорив з херсонцями та херсонками про зручне для всіх міське середовище та як цього вимагати.

Юлія Тищенко, координаторка Let`s do it, Ukraine! в Херсонській області, розповіла про те, з чого починати сортуванню сміття вдома. 

Сергій Плахотнюк та Маргарита Плахотнюк, представники Херсонського офісу Мережі правового розвитку при ГО "ІРЦ "Правовий простір", поділилися важливими аспектами діяльності ОСББ.

Наталя-Дануте Антано Бімбірайте, голова литовської громади Херсонщини, розповіла про Вежу Вітовта на Херсонщині.

Юрій Антощук, СЕО Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл, голова Фонду "Об'єднання", провів лекцію щодо фінансування шкіл.

Лекторій закінчився лекцією від Устина Данчука, засновника Першої Херсонської Кіношколи, про незалежне кіно в Україні та в Херсоні, після якої відбувся кінотеатр open-air і всі бажаючі переглянули підбірку херсонських короткометражних фільмів.

Довідка

На різних локаціях до участі у фестивалі долучилися представники близько 25 організацій та ініціатив: ГО «ВелоХерсон», ініціатива «УкрСкарга», БО «Благодійний фонд «Майбутнє Херсонщини», ГО «Жива-Я», БО «Фонд «Мангуст», ХМІГ «Кип’яток», ініціатива «Let's do it, Ukraine!», ГО«Громадсько-політичний ХАБ» (Креативний простір HUBWAY), Amnesty international, ГО «Інша», ГО «Успішна жінка», НПП «Нижньодніпровський», ГО «Глобальний погляд», ініціативна група «Точка», ініціатива I-GOV, ГО «Рух розвитку ОСББ міста Херсона», ГО «Дивовижні», Учбовий центр «Фенікс», Фонд громади міста Херсона «Захист», ГО «ТО КОТ»/ Перша Херсонська Кіношкола, Патрульна поліція Херсонської області, Фонд «Об’єднання», Литовська громада Херсонщини, Херсонський офіс Мережі правового розвитку при ГО «ІРЦ «Правовий простір».

Захід відбувся в рамках проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

(2 голосів)
Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
Цей веб-сайт був підготовлений в рамках проекту «Вдосконалення організації надання адміністративних послуг для жителів АР Крим на території Херсонської області» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні. За зміст даного продукту відповідає виключно молодіжна організація “Нова генерація» і він ні в якому разі не може розглядатися як такий, що відображає офіційну позицію Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

 

 

 

 

 

 

Цей веб-сайт був підготовлений в рамках проекту «Вдосконалення організації надання адміністративних послуг для жителів АР Крим на території Херсонської області» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні. За зміст даного продукту відповідає виключно молодіжна організація “Нова генерація» і він ні в якому разі не може розглядатися як такий, що відображає офіційну позицію Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

Скачать премиум шаблон Joomla 3.4.