person_outline
search
Олена Орлова, ІРЦ "Правовий Простір" Олена Орлова, ІРЦ "Правовий Простір"
  • Posted
  • Читати 1004 разів

Сусідська варта. Так поліція назвала зустрічі та системну роботу з керівниками ОСББ

Зустріч голів ОСББ Корабельного району міста Херсона з патрульною поліцією та командою Інформаційного ресурсного центру «Правовий Простір» відбулася 15 серпня. Дізнатися про безпеку міста і кожного його жителя, про повноваження патрульної поліції, відповідальність за найбільш поширені адміністративні правопорушення та правила поведінки в небезпечних ситуаціях прийшли старші будинків району. 

Безпека міста і городян залежить від кожного. При цьому реальний, помітний результат приносять спільні зусилля громади й поліції.  Така співпраця ґрунтується на довірі. Звісно,  завоювати її непросто – потрібен час, зусилля, щоб зарекомендувати себе як професіонал і систематичні контакти поліції з представниками громади, у даному випадку головами ОСББ.

Саме такими були меседжі зустрічі, що стала заключною із трьох, які патрульна поліція Херсона провела з головами ОСББ трьох районів міста, запросивши до співпраці співробітників ІРЦ «Правовий Простір».

207989

202944

Учасники зустрічі. Фото: Фото: Наталя Бімбірайте/legalspace.org

Координаторка порталу Анна Мартинюк презентувала учасникам алгоритми дій у небезпечних ситуаціях: домашнє насильство, крадіжка, грабіж/розбій, шахрайство та дорожньо-транспортна пригода. Електронна версія алгоритмів - тут . Також Анна рекомендувала головам зробити копії флаєрів з такими порадами і розвісити їх для наочності на дошках оголошень у під’їздах. Голови ОСББ зацікавилися рекомендаціями та пообіцяли провести профілактичні бесіди з літніми людьми, які найчастіше стають жертвами шахраїв, та поширити алгоритми серед мешканців.

20770426

Флаєри з порадами, які рятують життя. Фото: Наталя Бімбірайте/legalspace.org

Директорка ІРЦ Правовий простір Наталя Бімбірайте розповіла присутнім про кампанію зі створення Кризового центру для жертв домашнього насильства та безоплатну правову допомогу в місті. Правозахисниця порадила головам ОСББ сходити на прийом до свого депутата та розповісти про наслідки проблеми, з якими вони як керівники об’єднання стикаються. Щоб потім, голосуючи в міській раді за певні рішення, депутати були обізнані про масштаби проблеми на своєму окрузі.

208406

Наталя Бімбірайте. Фото: Анна Мартинюк, legalspace.org

Юрист Сергій Плахотнюк закликав звертатися на прийом за потреби за безоплатною правовою допомогою.

У свою чергу представники патрульної поліції Олена Вахтель та Андрій Кованийроз’яснили учасникам зустрічі функції патрульних, представили статистику адміністративних правопорушень.  Поділилися досвідом розв’язання болючих проблем, як от: дрібне хуліганство, порушення правил благоустрою, розпиття спиртного, порушення тиші, дрібна крадіжка, злісна непокора, насильство в сім’ї.

Головний посил полісменів до громади – націлювати роботу на профілактику правопорушень, фіксувати та оперативно повідомляти поліцію про вчинене правопорушення. Патрульні закликали не заплющували очі на правопорушення, за можливості фіксували його на камеру, невідкладно зверталися на 102, викликали патрульних і виступати свідками. Адже для того, щоб порушник був притягнутий до відповідальності, треба йти до кінця, не боятися бюрократії, а свідомо діяти у правовому полі.

Зокрема Альона Вехтель детально пояснила,  за яких підстав порушення якої саме статті відбувається, яка відповідальність за це передбачена. При цьому важливо, що патрульні наводили реальні приклади, ділилися досвідом розв’язання болючих проблем (на фото).

9634

Надалі полісмени планують провести зустріч голів всіх трьох районів з громадськістю та дільничними. На них вони обов’язково запрошують партнерські громадські організації з платформи «Безпечне місто»*.

*Довідка
В Херсоні з початку 2017 року працює платформа «Безпечне місто». у вересні 2016 року Меморандум про взаємодію у реалізації проекту «Безпечне місто: об'єднуємо зусилля  заради якісних змін у громаді» підписали 6 партнерських громадських організацій Херсона: ГО «Громадський центр «Нова генерація», БО «Фонд милосердя та здоров’я», ГО ІРЦ «Правовий Простір», ХОЦ «Успішна жінка», ГО «Херсонський клуб екстремальної журналістики», Регіональний Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Херсонській області.

Додаткова інформація

Джерело:
ІРЦ «Правовий простір»
(0 голосів)
Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
Цей веб-сайт був підготовлений в рамках проекту «Вдосконалення організації надання адміністративних послуг для жителів АР Крим на території Херсонської області» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні. За зміст даного продукту відповідає виключно молодіжна організація “Нова генерація» і він ні в якому разі не може розглядатися як такий, що відображає офіційну позицію Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

 

 

 

 

 

 

Цей веб-сайт був підготовлений в рамках проекту «Вдосконалення організації надання адміністративних послуг для жителів АР Крим на території Херсонської області» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні. За зміст даного продукту відповідає виключно молодіжна організація “Нова генерація» і він ні в якому разі не може розглядатися як такий, що відображає офіційну позицію Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

Скачать премиум шаблон Joomla 3.4.