person_outline
search
Socioprostir Socioprostir
  • Posted
  • Читати 1089 разів

Мандрівний Docudays UA на Херсонщині

Традиційно в жовтні стартував XIII Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.  Цього року найкращі документальні фільми про права людини зможуть побачити мешканці понад 250 міст і містечок  України.

З 5 по 11 грудня Мандрівний Docudays UA завітає до Херсонської області.

Географія Мандрівного Docudays UA на Херсонщині цього року - 13 населених пунктів,  8 районів області (Бериславський, Білозерський, В. Олександрівський, Генічеський, Голопристанський, Каховський, Новотроїцький, Чаплинський ), м. Нова Каховка та м. Херсон.

Покази та обговорення фестивальних фільмів відбуватимуться у кінотеатрах, будинках культури, вищих навчальних закладах, школах, молодіжних клубах, книгарнях, бібліотеках, а також в установах пенітенціарної системи. Глядачі зможуть поспілкуватися з відомими правозахисниками, діячами культури та митцями. Заплановано близько 60 відкритих і спеціальних показів.

Організатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  в Херсонській області:

ГО «Нова генерація»

Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я

Партнери Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  в Херсонській області:

  • ГО «Режисер.орг»
  • Громадсько-політичний незалежний тижневик «Вгору»
  • Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гончара
  • Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки
  • Бібліотека-філіал №3 Херсонської ЦБС
  • Кіноклуб «Кінолюбителі Херсону»
  • ХОЦ «Успішна жінка»
  • ОО "Асоціація ЛГБТ "ЛІГА" м. Херсон
  • Кінотеатр «Мультіплекс»
  • ТРЦ «Фабрика»

Центральна тема цьогорічного фестивалю – «Крізь ілюзії», адже сьогодні країни й народи прощаються з багатьма своїми ілюзіями. Руйнується ілюзія про стабільність того світовлаштування, про яке разом домовилися сильні демократичні країни. Розвіялася ілюзія всього світу про слабкість України й нездатність українців до самоорганізації. Перед українцями, своєю чергою, постало фундаментальне питання: чи не час владі й суспільству позбавитися ілюзії, що країну можна реформувати без змін базових відносин в економічній, соціальній та культурній сферах.

Саме тому цьогоріч Мандрівний Docudays UA пропонує насичену програму фільмів, що порушують питання спільні як для України, так і всього світу. Це історія про міграційні процеси («Заробітчанський шлях» Олени Федюк), несприйняття іншості («Звіть мене Маріанною» Кароліни Белявської й «Парк збоченців» Фріди Баркфорс та Лассе Баркфорс), жіночий активізм за авторитарних режимів («Задириста горобка» Нанфу Вонг та «Жіноча «Солідарність» Марти Дзідо й Пьотра Шлівовського) і багато інших. Загалом глядачі Мандрівного фестивалю в Херсонській області побачать більше тридцяти найкращих документальних фільмів України та світу.

Нове на фестивалі – національний конкурс DОCU/УКРАЇНА. Мандрівний фестиваль представить 9 короткометражок молодих українських режисерів. Хтось із них живе та вчиться за кордоном, а в когось навіть немає профільної освіти. Одні гостро переживають політичні події, а інші глибоко занурюються у власний внутрішній світ. Є режисери, які ще вчаться, а є і призери міжнародних фестивалів. Кожен з них на межі своїх можливостей намагається відповісти на головне запитання: «Що ж із нами відбувається? Що відбувається зі мною?».

Партнерами фестивалю в регіонах України є 51 провідна молодіжна, громадська та правозахисна організації та 205 кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA. Детальніше з програмою регіональних показів можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю Docudays UA www.traveling.docudays.org.ua.

Мета Мандрівного фестивалю  

Сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Місія Мандрівного фестивалю

Ми створюємо можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Таким способом сприяємо розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності.  Реалізуючи нашу місію, також сприяємо популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні  

 

(1 Голосувати)
Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
Цей веб-сайт був підготовлений в рамках проекту «Вдосконалення організації надання адміністративних послуг для жителів АР Крим на території Херсонської області» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні. За зміст даного продукту відповідає виключно молодіжна організація “Нова генерація» і він ні в якому разі не може розглядатися як такий, що відображає офіційну позицію Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

 

 

 

 

 

 

Цей веб-сайт був підготовлений в рамках проекту «Вдосконалення організації надання адміністративних послуг для жителів АР Крим на території Херсонської області» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні. За зміст даного продукту відповідає виключно молодіжна організація “Нова генерація» і він ні в якому разі не може розглядатися як такий, що відображає офіційну позицію Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

Скачать премиум шаблон Joomla 3.4.