person_outline
search
  • Posted
  • Читати 1090 разів

Місцеве партнерство зайнятості запрошує жителів м. Херсон до участі у конкурсі на здобуття грантів для започаткування власної справи!

Хто може отримати грант?

У конкурсі на отримання гранту можуть брати участь виключно фізичні особи, які проживають у м. Херсон  не займаються підприємницькою діяльністю, мають статус безробітного або є пошукачем роботи, зареєстрованими у Державній службі зайнятості.

Не можуть претендувати на грант особи, в основі бізнес-планів яких є оптова торгівля, компанії поштового замовлення (у т.ч. в мережі Інтернет).

До участі у конкурсі бізнес-планів допускатимуться особи, які успішно пройшли навчання за програмою Міжнародної організації праці «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес» в Херсонському обласному центрі «Успішна жінка», Херсонському обласному тренінговому центрі «Вектор розвитку» та  Херсонському міському центрі зайнятості.

Подані на конкурс бізнес-плани повинні демонструвати високий потенціал та довгострокові перспективи отримання прибутку та мати реалістичні ринкові показники, передбачати створення умов для самозайнятості та/або створення додаткових робочих місць.

На що можна отримати грант?

Кошти гранту можуть бути використані, на купівлю нового обладнання та/або інструментів для виробництва товарів (надання послуг) у туристичній галузі економіки, де потенційними видами діяльності можуть бути - екскурсійна діяльність, сувенірно – рекламна діяльність, розваги і відпочинок пов’язані з туристичною галуззю, роздрібна торгівля, тимчасове розміщення та організація харчування,  транспортно – логістичні послуги.

Неприйнятними є витрати коштів гранту, пов’язані з:

  • купівлею речей особистого вжитку;
  • купівлею автомобілів та мотоциклів, землі та нерухомого майна;

Максимальний розмір гранту на реалізацію одного бізнес-проекту становить до  3 000 доларів США з розрахунку зазначеної суми у національній валюті України (у вигляді матеріальних цінностей, які є необхідними для започаткування власної справи та наведено і обґрунтовано у бізнес-плані).

Претенденти на отримання гранту повинні  передбачити (а у випадку отримання гранту – забезпечити) власний внесок у грошовій чи іншій формі на покриття інших витрат, наприклад, виплату заробітної плати найманим працівникам, оренду приміщень, закупівлю витратних матеріалів, товарів, тощо.

Як взяти участь у конкурсі?

Пройти навчання Херсонскього обласного центру «Успішна жінка»,  Херсонського обласного тренінгового центру «Вектор розвитку» або  Херсонського міського центру зайнятості  за програмою «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес». Інформація про реєстрацію на навчання розміщена нижче.

Реєстрація за посиланням https://forms.gle/rH3ZfbkeDer3t54z7 . Кінцевий термін реєстрації на навчання   до 23:59 (за київським часом) 06 березня 2020 року.

Як визначатимуться переможці конкурсу бізнес-планів?

Подані бізнес-плани, які відповідатимуть умовам конкурсу, будуть оцінюватися Конкурсною комісією за такими критеріями:

Критерії

Максимальна

оцінка

1

Досвід заявника у виді діяльності, що передбачена бізнес-планом

5

2

Якість опису продукції (товару, робіт, послуг) та її конкурентних переваг

10

3

Якість та обґрунтованість плану маркетингу

20

4

Обґрунтованість та реалістичність  плану виробництва продукції, надання послуг, виконання робіт

15

5

Обґрунтованість ціни на продукцію (товар, роботи, послуги)

10

6

Обґрунтованість аналізу потенційних ризиків

10

7

Обґрунтованість та реалістичність бюджету використання коштів гранту

10

Загальна оцінка             

75

Презентація бізнес-плану

25

Всього

100

               

При однаковій кількості балів перевага буде надаватися заявникам, чиї бізнес-плани передбачають створення робочих місць.

Важливим критерієм при відборі переможця буде підтвердження 100% проходження навчання відповідним сертифікатом.

Відбір переможців конкурсу відбуватиметься в 3 етапи:

  • оцінка поданої заявки за критеріями прийнятності (відповідність та достатність поданих документів);
  • оцінка бізнес-планів членами конкурсної комісії;
  • особиста презентація бізнес-планів, які набрали найбільшу кількість балів.

Яка підтримка буде надана для потенційних учасників конкурсу?

Для бажаючих взяти участь у конкурсі тренери Херсонського обласного центру «Успішна жінка»,  Херсонського обласного тренінгового центру «Вектор розвитку», та  Херсонського міського центру зайнятості  за програмою «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес» проведуть 5-денний тренінг на тему вдосконалення бізнес-ідей та підготовки бізнес-планів. Тренінги буде проведено у м. Херсон у березні - квітні 2020 року. Участь у навчаннях для потенційних заявників БЕЗКОШТОВНА, попередня реєстрація обов’язкова.

Довідково

Конкурс проводиться  ГО «Громадський центр «Нова генерація» у партнерстві з:

  • Херсонським обласним центром зайнятості
  • Херсонським міським центром зайнятості
  • Херсонською міською радою
  • Херсонським обласним центром «Успішна жінка»
  • Херсонським обласним тренінговим центром «Вектор розвитку»

Конкурс відбувається  у рамках проекту “Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні”, що впроваджується Міжнародною організацією праці та фінансується Урядом Королівства Данії.

Сторінка Місцевого партнерства з питань зайнятості у м. Херсон в соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/LEPKherson

Завантажити прикріплення:

(0 голосів)
Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі
Цей веб-сайт був підготовлений в рамках проекту «Вдосконалення організації надання адміністративних послуг для жителів АР Крим на території Херсонської області» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні. За зміст даного продукту відповідає виключно молодіжна організація “Нова генерація» і він ні в якому разі не може розглядатися як такий, що відображає офіційну позицію Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

 

 

 

 

 

 

Цей веб-сайт був підготовлений в рамках проекту «Вдосконалення організації надання адміністративних послуг для жителів АР Крим на території Херсонської області» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні. За зміст даного продукту відповідає виключно молодіжна організація “Нова генерація» і він ні в якому разі не може розглядатися як такий, що відображає офіційну позицію Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

Скачать премиум шаблон Joomla 3.4.